5+1 érv, amiért egy pályakezdő hasznos egy vállalat számára

Újra ellátogattunk az őszi HVG Állásbörzére, amit idén is a Papp László Budapest Sportaréna falain belül rendeztek meg. A kétnapos rendezvényen 138 kiállító és csaknem 11 ezer álláskereső vett részt. Az állást kínáló cégek között az októberben közzétett munkáltatói toplista győztesei is nagyszámban jelen voltak.
marten-newhall-uafjfsms3yy-unsplash.jpg

Kíváncsiak voltunk, hogy a jelenlegi munkaerőhiányos időszakban hogyan viszonyulnak a munkáltatók a tapasztalat nélküli pályakezdőkhöz. Megkérdeztünk tehát több ismert céget is, hogy mennyi esélye van egy zöldfülű munkavállalónak bekerülni egy adott pozícióra.

A válasz minden esetben biztató volt, hiszen gyakornoki pozícióra szinte a legtöbb munkáltatónál lehet jelentkezni. A multinacionális cégek tömeges – de még így is korlátozott befogadó képességű – gyakornoki lehetőségein kívül azonban nehezen találunk olyan állásajánlatot, ahol a munkáltató esélyt ad a tapasztalattal nem rendelkező jelölteknek is. A legtöbb munkáltató egy bizonyos pontig valóban nyitott a tapasztalatlan álláskeresőkre is, azonban sok esetben olyan elvárásokat támasztanak velük szemben, melyek irreálisak és melyeknek túl kevesen tudnak megfelelni.

Mi állhat ezen trend mögött? A fogyasztói társadalom kialakulásának egyik alappillére volt a készen megszerzett árucikk. Gondolkodásbeli hozadéka pedig például ebben is megnyilvánul, vagyis, hogy inkább megspórolnánk a befektetett időt és energiát, csak legyen már a miénk. Legyen szó akár szakértelemről vagy egy tapasztalt munkavállalóról.

A szakemberhiány miatt a betanítási időszakra nincs kapacitás. Az erre kijelölt tőke nagy részét pedig sokan inkább a toborzásra költik, mint a betanításra.

Íme 5+1 érv, amiért egy pályakezdő hasznos egy vállalat számára: 

  1. Az új dolgok inspirálnak.

Bekerülni egy új helyre mindig izgalmas, ha ez a hely ráadásul az első munkahelye és munkatapasztalata egy fiatalnak, garantált, hogy motivált lesz.

  1. A tapasztalattal együtt jár az elvárás.

Egy tapasztalt munkavállaló akár akarjuk, akár nem, össze fogja hasonlítani a korábbi munkahelyével az újat, s ennek kapcsán elvárásokat is megfogalmaz majd, ami teljesen normális. Egy pályakezdőnek ellenben az első munkahelye lesz a viszonyítási alap és nem, vagy alacsonyabbak lesznek még elvárásai a céggel szemben.

  1. Türelem rózsát terem

Ha a cég „neveli fel” a tapasztalat nélküli kollégát, pár éven belül a vállalat igényeire specializálódott munkavállaló válhat az újoncból.

  1. A kockán kívül

A tapasztalat sokszor azzal is együtt jár, hogy bizonyos feladatoknál nehezen tudunk elvonatkoztatni a korábban végzett hasonló feladatoktól. Egy kezdő munkavállaló nem fogja, de nem is tudja a rutin és a korábbi emlékek által behatárolt kockán belül végezni az adott munkát.

  1. A sokszínűség vonzó

A cégen belüli csapat sok mindent elmond magáról a vállalatról. Minél több féle ember alkotja a munkaközösséget, annál könnyebb azonosulni a vállalattal, annál vonzóbbá válik egy külső szemlélő számára is.

    +1.Tanulni egy életen át

A legtöbb esetben a munkaadó és a gyakornok nem egy generációhoz tartoznak. Bár a munkáltató feladata, hogy betanítsa az új kollégát, ő egy valamit biztosan jobban fog érteni: a saját generációját. Ezt pedig könnyen megtanulhatjuk a pályakezdőktől mi magunk is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://munkaltatoimarka.blog.hu/api/trackback/id/tr5715249976
Nincsenek hozzászólások.

Blogunk célja:

Mi, a Hive Creative, azért hoztuk létre ezt a szakmai blogot, hogy minden érdeklődővel megosszuk a munkáltatói márkaépítés titkait. Mi írunk, ötletelünk, elmondjuk tapasztalatainkat, ti pedig kommenteljetek: így lesz teljes ez az oldal!

Friss topikok